Pet razloga zbog kojih volimo surfset fitness (a mislimo da ćete i vi)

“Ovo je najverovatnije najluđi trening koji ćete ikada imati” kažu naši instruktori pre početka treninga, a u pravu su!

Šta je surfset fitness i koji su benefiti treninga?

BALANS
SNAGA
POTROŠNJA
MIX

Surfing je zaista ekstremni sport. Angažuje sve grupe mišića u dinamičnom okruženju koje zahteva ogromnu snagu i fokus. Kardio veslanje i snažni pokreti na dasci, izometrijske kontrakcije mišića nogu i kontrolisanje daske i naravno balans. Ako pogledate građu surfera, videćete da su njihovi mišići snažni i izduženi. Surfset fitness imitira sve pokrete kao surfing na okeanu i donosi telu iste rezultate.

Koliko dugo traje trening?

45 minuta.

Šta da obučem?

Nešto lagano što vam neće smetati, naravno računajte da ćete se preznojiti… i ne trebaju vam patike.

Šta ako niste u kondiciji i nemate dobar balans?

Još bolje! Više ćete napredovati. Mi i dalje balansiramo i silazimo sa daske, kao da postoji neki duh koji nas povremeno gurne! Jednostavno vaše telo uvek radi punom parom u kakvoj god da ste kondiciji!
Iako vam se čini da ćete često padati i izgubiti balans (što je u stvari jako zabavno!) daska je u suštini jako stabilna i nećete toliko često padati, u stvari ne bi trebalo da padnete haha!

I evo pet razloga zašto volimo surfset!

  1. Zabavnije nam je nego što je ikad bilo na bilo kom drugom fitness treningu. Osećamo se kao da se više smejemo i zabavljamo sa društvom nego što treniramo. Kad god idemo da se nađemo sa prijateljima uvek mislimo kako bi bilo dobro da ponesemo i dasku da nam izlazak bude zagarantovano zabavan. Prijatelj nam je rekao, kad se budem ženio donesite surfset dasku na svadbu!!
  2. Trening je predviđen za sve fitness nivoe i vežbe nisu komplikovane, ali nestabilnost daske svakako daje skroz drugu dimenziju celom treningu. Čučnjevi, sklekovi, trbušnjaci, plenkovi su mnogo zahtevniji i izazovniji nego na čvrstoj podlozi.
  3. Telo radi sve, od kardio treninga, snage, oblikovanja do ravnoteže. Postoje i drugi fitness rekviziti na kojima sve to možete da radite, ali odjednom, na jednom mestu i treningu ne postoji ništa kao što je surfset.
  4. Odličan način da vam fitness nikad ne dosadi i da uvek imate rezultate, ovo nam je bukvalno ostvarenje snova!
  5. Pre tri dana smo odradili trening, a trbušnjaci i noge nas i dalje peckaju.

Ako niste još probali surfset, dolazite smesta!!

 

© 2014 Fitness house